logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890
 

3DEXPERIENCE

3DEXPERIENCE je BUSINESS EXPERIENCE platforma.

3DEXPERIENCE je integrirana poslovna platforma, ki ponuja programske rešitve za vsak del vašega podjetja.

V enem uporabniškem vmesniku ki je izjemno privlačen in enostaven za uporabo, obstajajo znane blagovne znamke kot so CATIA, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA ter prinašajo najsodobnejša orodja za 3D oblikovanje, analizo in simulacijo, proizvodnjo, predstavitev izdelkov in trženje, organizacijo podatkov, vodenje projektov, spremljanje zahtev in upravljanje procesov sprememb, upravljanje s konfiguracijami izdelkov, nadzor kakovosti itd.

Glavna prednost je v tem da so vse aplikacije integrirane na eni platformi v središče katere je integriran 3D model vašega izdelka tako da so vse interakcije ki se pojavljajo med proizvodnim procesom povezane s 3D predstavitvijo izdelka in vseh drugih dokumentov ki nastanejo med proizvodnim procesom.

Dostop do platforme in način licenciranja temeljita na vlogah oziroma »rolah« posameznih uporabnikov v procesu.

Platforma 3DEXPERIENCE je na voljo v dveh oblikah: On Premise in On Cloud.

V svoji različici On Premise je platforma nameščena na uporabnikovi IT infrastrukturi. Temelji se na odprti arhitekturi ki prinaša svojo glavno prednost in to je da omogoča popolno prilagoditev celotne platforme potrebam in procesom znotraj posameznega podjetja. Poleg tega jo je možno povezati z obstoječimi informacijskimi sistemi v enotno celoto.

3D EXPERIENCE kot enotna poslovna platforma zmanjšuje skupne stroške s poenostavitvijo celotne IT infrastrukture in postopka vzdrževanja.

3DEXPERIENCE On Cloud podjetjem zagotavlja zanesljivo in prilagodljivo rešitev z minimalno uporabo človeških, strojnih in programskih virov uporabnika.

V praksi delo v oblaku pomeni da ponudnik rešitev v oblaku, Dassault Systemes, skrbi za celotno rešitev, strojno in programsko infrastrukturo, vzdrževanje sistema in nadgradnjo platforme.

S stroškovnega vidika so prednosti da ni vlaganja v računalniško opremo niti potrebe po njenem vzdrževanju in morebitnem servisiranju, nižji stroški implementacije in vzdrževanja sistema, z možnostjo najema brez začetnih stroškov nakupa.

Uporabniku je omogočena prijava v platformo kadarkoli, 24 ur na dan, 365 dni v letu, ne glede na to kje se nahaja in s katere koli naprave, na voljo pa mu bodo vsi podatki v njegovih zadnjih različicah.

Seveda je zagotovljena maksimalna varnost podatkov ter avtomatske nadgradnje na vse nove različice celotne platforme in vseh podatkov.

POWER’BY metodologija prek adapterjev za MCAD aplikacije kot so CATIA in SOLIDWORKS, PTC Creo, Autodesk Inventor, Siemens NX in drugi, ter ECAD orodij kot je Altium Designer, podjetjem omogoča virtualno modeliranje končnega izdelka praktično ne glede na osnovno CAD orodje v katerem so ustvarjeni podatki.

To pomeni, da lahko uporabnik znotraj platforme 3DEXPERIENCE v enem vmesniku kombinira CATIA, 3DEXPERIENCE in SOLIDWORKS ter druge 3D CAD modele, jih sestavi, pozicionira, primerja in analizira, označi, definira potrebne spremembe in podobno.

Prav tako uporaba metodologije POWER’BY zagotavlja pravilno uporabo EBOM in MBOM kosovnicah ter kasnejšo povezavo s poslovnim sistemom.

Platforma 3DEXPERIENCE je na voljo tudi akademskim ustanovam v obliku On Cloud, ki zagotavlja enostavno namestitev in vzdrževanje.

V samo nekaj paketih 3DEXPERIENCE for Education prinaša vrsto privlačnih orodij, od osnovnih do naprednih, za načrtovanje, vizualizacijo, analizo in simulacijo, pripravo proizvodnje do upravljanja procesov, projektov in sprememb.