logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890
 

CATIA

CATIA je vodilno svetovno programske orodje za načrtovanje in oblikovanje.

Čeprav se intenzivno uporablja v vseh industrijskih panogah, je CATIA V5 znana in priznana kot standard v avtomobilski in letalski industriji. Vodilna podjetja na svetu, kot so Boeing, Airbus, Volkswagen, BMW, Peugeot, Renault, Citroen, Toyota in mnogi drugi, uporabljajo osnovna orodja. Posledično se CATIA pogosto uporablja v omrežju dobaviteljev za avtomobilsko in letalsko industrijo, kjer njena uporaba zagotavlja visoko kakovost komunikacije in popolno združljivost z vsemi industrijskimi standardi.

Da bi zagotovili popolno združljivost, mora uporabnik, ki dela v omrežju dobaviteljev avtomobilov, običajno namestiti ustrezno različico, z njo pa tudi servisni paket (Service Pack)in popravke (Hot-Fix) po standardih in zahtevah poslovnega partnerja. Orodji, kot sta PDX / VX1 Gateway Exchange ali Q-Checker pa po potrebi, lahko dodatno izboljšajo združljivost in olajšajo izmenjavo podatkov med prodajalcem in kupcem.

Glavne značilnosti, po katerih je CATIA V5 najbolj znana, so odlični modelarji površin in njegova integracija s 3D modelarjem, prilagodljiv parameter, delo z velikimi sklopi ali kompleksnimi deli in velikimi produkti.

Vsi moduli za dizajn, analizo in proizvodnjo so integrirani v en uporabniški vmesnik, ki poleg tega, da je izjemno enostaven za učenje in uporabo, prinaša še eno pomembno prednost integriranega paketa, to je, da ni potrebe za pretvorbo podatkov med ločenimi aplikacijami.

CATIA ponuja konfiguracije za naslednje napredne aplikacije:

 • Integrirano parametrično strojniško modeliranje
 • Integrirano parametrično modeliranje tehničnih površini
 • Delo s prostimi površinami in krivuljami B-Spline za najbolj zahtevno obliko
 • Oblikovanje in izdelava kompozitnih konstrukcij
 • Reverzibilni inženiring in hitra izdelava prototipov
 • Izdelava orodij in kalupov
 • Izdelava 3D toleranc
 • NC proizvodnja in simulacija, od struženja do naprednega 5-osnega rezkanja
 • Načrtovanje, programiranje in simulacija robotskih celic
 • Analiza in simulacija FEM
 • DMU Digital Mock-Up: Kinematika in prostorska analiza, preverjanje stikov in kolizijae
 • Ladjedelništvo, HVAC, klimatizacija, gradnja plinovodov, elektrika, kovinska konstrukcija
 • Ergonomska analiza

CATIA V5 je na voljo v standardnem in tako imenovanem PLM Express paketu, ki razširja osnovne možnosti konfiguracije na sistem ENOVIA PLM in druge napredne module, z izboljšano konfiguracijo in ugodnejšimi cenami.

Ponujamo tudi izjemno zmogljive konfiguracije CATIA Excellence ki se temeljijo na PLM Express konfiguracijah, ki prinašajo vsa napredna orodja v edinstvene pakete po še ugodnejši ceni, nekaj na kaj so naši uporabniki že dolgo čakali.

CATIA V5 je na voljo tudi akademskim ustanovam prek dveh privlačnih konfiguracij: osnovnega paketa DIC in celovite rešitve prek konfiguracije ED2.

Vse konfiguracije CATIA V5 in seznam modulov, ki jih vsebujejo, lahko najdete tukaj.

Oglejte si tudi CATIA Composer, edinstveno orodje za izdelavo animacij, predstavitev, marketinških gradiv, interaktivnih vsebin, napredne dokumentacije, navodil za uporabo in sestavljanje, ki je tudi izredno enostavno in zabavno za uporabo.

CATIA na 3DEXPERIENCE platformi  prinaša edinstven, razširjen nabor orodij za oblikovanje katerega koli izdelka, v kateri koli panogi in disciplini, v kontekstu njegove uporabe.

S široko paleto aplikacij in vlog za vse vrste industrij CATIA pomaga oblikovalcem in konstruktorjem, podjetjem in končnim uporabnikom zasnovati in razvijati inovativne in privlačne izdelke.

Poleg že tradicionalnih kakovostnih orodij za hibridno oblikovanje skozi trdne snovi in ​​napredne površine, gradnja kompozitnih delov CATIA na platformi 3DEXPERIENCE skozi več disciplin prinaša nova orodja za načrtovanje celovitih sistemov in napredne vizualizacijske zmogljivosti.