logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890
 

DELMIA

DELMIA rešitve za digitalno načrtovanje, programiranje, simulacijo in optimizacijo proizvodnje

DELMIA, integrirana v platformo CATIA V5 ali 3DEXPERIENCE, ponuja celovito rešitev za digitalno pripravo in simulacijo proizvodnje.

V kombinaciji z najsodobnejšimi orodji za modeliranje CATIA so orodja DELMIA za NC proizvodnjo idealna CAD/CAM rešitev.

Integracija v en sistem zagotavlja, da ni potrebe po pretvorbi datotek, bodisi neposredno bodisi prek nevtralnih formatov, kot sta STEP ali IGES, ter zagotavlja asociativnost CAD modelov in NC operacij ter NC programov.

Proizvodni moduli DELMIA prinašajo možnost programiranja od struženja na 2-osno do najkompleksnejših 5-osnih rezkalnih operacij. Zlasti pri 5-osnem rezkanju so še posebej pomembna za preprečevanje trkov DELMIA orodja za preverjanje in simulacijo kinematike celotnega obdelovalnega stroja, vključno s simulacijo procesa na naknadno obdelani G-kodi.

Poleg najsodobnejših CAM orodij našim strankam nudimo tudi najsodobnejšo podporo za celoten NC proizvodni proces: od usposabljanja in tehnične podpore do razvoja postprocesorjev za DELMIA in druge CAM aplikacije ter najbolj znanih tipov strojev in krmilnih enot.

DELMIA robotske rešitve omogočajo načrtovanje in optimizacijo kompletnih robotov in robotskih celic ter njihovo delovanje v celotnih proizvodnih sistemih. Razvijalci lahko testirajo razpoložljivost posameznih komponent, off-line simulirajo, analizirajo in poučujejo robote ali off-line ustvarijo navodila ki jih bodo roboti izvajali.

Dve glavni prednosti integrirane rešitve za simulacijo in off-line programiranje robotov sta, da prihrani drag robotski čas in da se lahko njena uporaba uporablja kot edinstvena rešitev za programiranje različnih tipov in modelov robotov. DELMIA prihaja z velikim številom različnih industrijskih robotov vodilnih proizvajalcev, kot so Fanuc, Hook, ABB, Motoman, Kawasaki, Panasonic in drugi.

Osnovne vrste robotov in robotskih procesov, za katere DELMIA ponuja rešitve, so manipulacijski roboti, varilni roboti in roboti za točkovno varjenje. In v kombinaciji z moduli DELMIA za NC proizvodnjo, DELMIA omogoča ustvarjanje NC rezkalnih operacij za izvedbo na kompleksnih 6-osnih robotskih napravah.

DELMIA ergonomske rešitve se uporabljajo za optimizacijo delovnega mesta v proizvodnem procesu, zmanjševanje utrujenosti in povečanje produktivnosti delavcev ter za ergonomsko analizo ravnanja z izdelki v fazi proizvodnje, vzdrževanja in uporabe izdelka.

Z ergonomskega vidika ergonomska orodja DELMIA analizirajo interakcijo 3D modelov manekenov in izdelkov, ki jih upravljajo, upravljajo ali servisirajo manekeni, ločeno ali v širšem kontekstu okolja.

Modeli lahko predstavljajo delavce v proizvodnem procesu, delavce pri rokovanju z opremo, montaži ali demontaži ali delavce pri servisiranju in vzdrževanju opreme. Modeli lahko predstavljajo tudi končne uporabnike izdelka, voznike za volanom ali potnike v avtomobilu, letalu ali ladji ali preprosto ljudi, ki uporabljajo kateri koli izdelek.

DELMIA prinaša kataloge manekenov in možnost ustvarjanja in prilagajanja novih tipov s pomočjo značilnosti, kot so starost, spol, višina in debelost ali dolžina rok in nog, da bi lahko natančneje simulirali uporabo izdelkov pri ciljni populaciji. Na voljo so tudi knjižnice standardov ergonomskih aplikacij, ki pospešujejo proces analize.

DELMIA rešitve za načrtovanje proizvodnje skrajšajo čas, potreben za začetek proizvodnje posameznega izdelka, saj omogočajo simulacijo testiranja različnih variant, njihovo optimizacijo in izbiro najugodnejše rešitve. Digitalna simulacija zmanjšuje potrebo po resničnih fizičnih modelih, prototipih in testnih linijah. Vizualizacija in prostorska analiza prispevata k izrabi prostorskih in vseh drugih materialnih virov.

Načrtovanje procesov, uravnoteženje proizvodnih linij, načrtovanje virov in njihova prostorska razporeditev znotraj proizvodnega objekta, simulacija izdelave in montaže so nekateri od procesov, ki so optimizirani s proizvodnimi rešitvami DELMIA.

Za izdelavo proizvodne dokumentacije in navodil za delovanje, montažo in vzdrževanje se uporabljajo posebna privlačna orodja. Z uporabo enotne platforme in skupnih modelov izdelkov in proizvodnih obratov lahko uporabnik ustvari preprosto, lahko razumljivo in privlačno dokumentacijo na podlagi 3D CAD podatkov.