logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890
 

DELMIA NC proizvodnja

DELMIA rešitve za digitalno proizvodno ponujajo vrhunske rešitve za CAM (Computed Aided Manufacturing) ali NC programiranje, struženje, rezkanje in erozijo.

Glavna značilnost in velika prednost DELMIA CAM aplikacije za izdelavo NC je vključitev v celovito rešitev, bodisi v CATIA V5 ali 3DEXPERIENCE platformo.

V kombinaciji z vrhunskimi orodji za modeliranje CATIA, DELMIA proizvodna orodja predstavljajo idealno CAD / CAM rešitev. To še posebej velja za proizvodna podjetja, ki delujejo kot veriga dobaviteljev v avtomobilski industriji. CATIA zagotavlja združljivost s strankami in drugimi dobavitelji, DELMIA pa omogoča, da se ta združljivost širi v proizvodni del.

Odlične lastnosti CATIA površinskega modelirnika bo ta kombinacija še posebej privlačna za proizvajalce orodij, zlasti za kompleksne orodij za predelavo in deformacije pločevine in litja, ampak tudi za proizvajalce orodij za plastične avtomobilske in druge dele.

Integracija v en sistem z drugimi CAD / CAE / PLM orodja, v prvi vrsti zagotavlja delo na enotni bazi podatkov, kar pomeni, da ni potrebe za pretvorbo datotek, bodisi neposredno ali prek nevtralno obliko, kot so STEP ali IGES. Ni važno, kako so izpopolnjeni prevajalniki, vedno obstaja možnost izgube podatkov pri pretvorbi, ki prihrani čas, ki bi bil porabljen za spremembo ali izpopolnitev modela.

Visokokakovostni modelirnik površin, ki vključuje orodja za popravilo površin, omogoča kombinacijo CATIA / DELMIA kot tudi samostojno CAM / CAD delovno mesto, saj omogoča prilagoditev in popravilo morebitnih napak, ki se lahko pojavijo pri pretvorbi in zagotovijo nemoteno NC programiranje na takšnih modelih.

Poleg tega integracija v eno samo aplikacijo CAD omogoča povezavo CAD modelov in NC-operacij ter NC-programov. V primeru spremembe CAD modela, ki v praksi zelo pogosto prihaja v prakso, ni potrebno ponovno definirati NC-operacij, ampak le posodobiti NC-proces.

Nenazadnje, uporaba integrirane aplikacije zmanjšuje čas izvajanja in učenja, zlasti zato, ker je uporabniški vmesnik izjemno intuitiven in enostaven za uporabo. To skupaj prispeva k skrajšanju procesa, povečanju kakovosti in odpravljanju možnosti napak.

DELMIA stružni moduli omogočajo programiranje 2-osnih stružnic, vrtalnih in rezkalnih operacij za stružnice, s sinhronizacijo operacij za kompleksne obdelovalne centre. S preprostim vmesnikov in katalogom orodij preprosto določitvijo parametrov obdelave in geometrijo obdelave, je programiranje hitro in natančno, rezultate pa lahko preverite s kvalitativno vizualizacijo obdelave. Kot rezultat je koda v nevtralnem APT formatu ali že obdelana ISO G koda.

Delmia prismatic milling aplikacije prinašajo nabor orodij za definiranje 2 in 2½ osnih rezkalnih operacij na vseh vrstah rezkalnih strojev. Izdelava žepov, stransko rezkanje, poravnavanje ravnih površin, s številnimi različnimi cikli vrtanja so le nekateri od postopkov, s katerimi lahko uporabnik določi celotne proizvodne procese.

Poleg NC programa za rezkalne stroje je možno programirati in simulirati obdelavo na žičnih eroziji, žične EDM stroje.

Za 3-osno rezkanje, DELMIA prinaša nabor orodij, s katerimi lahko NC-programer definira vse potrebne postopke v procesu, od grobe do končne obdelave. Pot orodja je lahko definirana z mnogimi vrstami operacij, kot so roughing, sweep-roughing, sweeping, z-level, spiral ali pencil milling, face-isoparam, between contours strategij v vsaki operaciji.

DELMIA aplikacije vključujejo najsodobnejše algoritme, ki zagotavljajo hitro pripravo preračuna in čas generiranja orodij in NC programov z visoko kakovostnimi obdelanimi površinami.

Med programiranjem je omogočeno preverjanje trčenja med obdelovalnim delom orodja in obdelovalnih površin, pa tudi preverjanje morebitnih trkov med drugimi deli orodja in stroja, kot so pritrdilne glave, različne vpenjalne naprave in sama konstrukcija stroja.

Po obdelavi je analiza stanja po obdelavi vizualna in matematična ter možna analiza ostanka na same obdelovancu.

Za vsako operacijo je možno določiti tehnologijo visoke hitrosti, posebni cikli pa so namenjeni grobi obdelavi trdih materialov.

Pozicioniranje orodja ali obdelovanca z vrtenjem obdelovalne mize na indeksiranih 5-osnih strojih je podprto.

Z veliko priljubljenostjo CATIA CAD orodij v letalski industriji ni presenetljivo, da je izjemna kakovost 5-osnih rezkalnih aplikacij DELMIA, ki se zelo pogosto uporablja v tej panogi, v zadnjem času pa vse bolj v avtomobilski industriji, orodjarstvu, majhni ladjedelništvu in drugih. industrijskih področjih.

Poleg orodij za 3-osno rezkanje, te aplikacije omogočajo tudi rezkanje najbolj zapletenih delov z maksimalno kakovostjo površine.

Možno je nadzorovati opredelitev obdelovalnih površin in krivulje, izogibati se interakciji in trčenju s preostalim delovnim okoljem skozi nadzorno nagibno orodje.

Poseben pomen pri preprečevanju trkov v pet-osnih rezkalnih operacijah je preverjanje in simulacija kinematike celotnega obdelovalnega stroja med programiranjem, pa tudi po naknadni obdelavi. S simulacijo postopka na kodi ISO G, še posebej pri delu na strojih z dvema neprekinjenima rotacijskima osema, je mogoče odpraviti možnost trka in potencialne škode, kar lahko povzroči večje poškodbe predvsem materiala, pa tudi zastoj v proizvodnji.

DELMIA orodja za testiranje virtualnih procesov omogočajo simultano simulacijo in preverjanje gibanja stroja in delitev delcev, s čimer zagotavljajo veliko varnost v kakovosti programiranih procesov in potencialno velike prihranke.

Z vrhunskimi orodji CAM nudimo našim strankam vrhunsko podporo za celoten proces izdelave NC: od izobraževanja in tehnične podpore, do izdelave post-procesorjev za DELMIA in druge CAM aplikacije ter večino znanih tipov strojev in kontrolnih enot.