logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890
 

DELMIA Robotika

DELMIA robotske rešitve omogočajo robotskim programerjem off-line programiranje, simulacijo in preverjanje robotskih operacij.

DELMIA rešitve za robotiko omogočajo načrtovanje in optimizacijo celovitih robotskih in robotskih celic ter njihovo delovanje v celotnih proizvodnih sistemih. Programerji lahko izvajajo preizkus primernosti posameznih komponent, simulirajo, analizirajo in off-line poučujejo robote ali off-line ustvarjanje ukazov, ki jih bodo roboti izvajali.

Osnovna prednost integrirane simulacijske rešitve in programiranja off-line robota je, da na ta način prihranite čas robota. Proces učenja robota se prenese v virtualno okolje, medtem ko programer programira na računalniku, simulira in preveri enega od naslednjih programov, v katerem lahko robot izvede nekatere od obstoječih nalog. Poleg prihranka časa robota lahko programski čas natančno izračuna čas vsakega postopka, kar omogoča lažje načrtovanje in boljši pretok skozi celoten proizvodni proces.

Druga prednost je, da se DELMIA lahko uporablja kot edinstvena rešitev za programiranje različnih vrst in modelov robotov različnih proizvajalcev. Delmia ima knjižnico z več kot 1600 različnimi industrijskimi roboti iz 15 vodilnih proizvajalcev, kot so Fanuc, Kuka, ABB, Motoman, Kawasaki, Panasonic in drugi.

Poleg uporabe standardnih industrijskih robotov, DELMIA moduli omogočajo uporabniku, da ustvari geometrijo in definira kinematiko, kasneje pa simulira in programira svoje robotske naprave.

Napredna vizualizacija in simulacija v kontekstu celotne celice in okolice ter celotnega produkcijskega okolja, vključno s celotnim modelom procesa in celo operaterji procesov, omogoča natančno preverjanje in zagotavlja natančno delo robota v kontekstu proizvodnega procesa, brez kakršnih koli trkov in poškodb ter zamud, ki izhajajo iz bi jih lahko ustvarili.

DELMIA vam omogoča tudi uvoz in virtualizacijo ter simulacijo obstoječih robotskih programov, ki jih je mogoče preveriti, morda spremeniti in ponovno uporabiti v novem produkcijskem kontekstu.

DELMIA – simulacija robotskega procesa točkovnega varjenja

Tri osnovne vrste robotov in robotskih procesov, za katere DELMIA ponuja, so:

  • Roboti za manipulacijo
  • Roboti za varjenje
  • Roboti za točkovno varjenje

DELMIA robotske rešitve omogočajo hkratno realistično simulacijo celotnega procesa robota, ki lahko vključuje manipulacijo, dvigovanje in vlečenje, pakiranje in paletiranje. Simulacija usklajenega gibanja vseh robotov, ki so vključeni v proces, omogoča zgodnje virtualno odkrivanje in odpravljanje morebitnih težav ter preprečuje nastanek poškodb ter ustvarja nepotrebne stroške in časovne prekinitve.

DELMIA – robot za programiranje manipulatorja / paletizerja

DELMIA rešitve za varilne operacije in podobne operacije, kot so lasersko rezanje ali odlaganje tesnilnega materiala, kjer robot spremlja krivuljo ali linijsko pot, omogočajo simulacijo in izdelavo nalog za robote v celotnem produkcijskem okolju, ki simulirajo kinetiko robota, sinhronizirano na osi 6+.

Rešitve za točkovno varjenje in podobni postopki, kot so vrtanje ali pritrjevanje, ki se običajno uporabljajo v avtomobilski industriji, omogočajo uporabo obstoječih kompleksnih točkovnih varilnih naprav ali njihovo definicijo na osnovi programiranja z vizualizacijo in analizo procesov.

DELMIA v kombinaciji z DELMIA moduli za NC proizvodnjo omogoča izdelavo NC rezkalnih operacij za izvedbo na kompleksnih 6-osnih robotskih napravah.

Tehnologija delovanja, strategije in parametri obdelave so definirani v modulu za rezkanje, robotni modul pa vizualizira delovanje na enem od mnogih industrijskih robotov, ki jih vsebuje katalog aplikacij. Po preverjanju se APT koda izvozi v NC kontrolno enoto robota ali pa se z naknadno obdelavo ustvari ustrezna G koda.

DELMIA robotske rešitve se lahko uporabljajo tudi za ti. površinske aplikacije, kot je nanos plasti barve ali zaščitnega materiala, brušenje ali podobno, s simulacijo in analizo postopka, ki lahko optimizira čas uporabe robotov in zmanjša porabo materialov.

DELMIA – simulacija robotizirane celic za barvanje