logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890
 

ENOVIA PLM Product Lifecycle Management

Nadzorovanje celotnega življenjskega cikla izdelka z rešitvami ENOVIA PLM Product Lifecycle Management na platformah 3DEXPERIENCE

ENOVIA rešitve za upravljanje življenjskega cikla izdelka so jedro platforme 3DEXPERIENCE. Rešitve ENOVIA so popolnoma integrirane v platformo 3DEXPERIENCE in predstavljajo najsodobnejšo sodobno rešitev za upravljanje podjetij in izdelkov.

Strankam, velikim in malim podjetjem, omogočajo varno in enostavno upravljanje vseh poslovnih in proizvodnih procesov, kar jim omogoča inovacije in se posveča razvoju novih, bolj inovativnih in kakovostnih izdelkov.

ENOVIA v 3DEXPERIENCE omogoča inovacije, trajnostni razvoj in konkurenčnost na sodobnem globalnem trgu, zagotavlja kakovostno in pravočasno lansiranje izdelkov ter skladnost s standardi in normami.

Platforma 3DEXPERIENCE, kot že ime pove, poudarja vizualno izkušnjo izdelka in omogoča nadzorovano in varno integracijo omrežja
dobavitelja in kupcev v edinstven poslovni sistem.

Rešitve za življenjski cikel izdelka se nahajajo v jedru platforme 3DEXPERIENCE. Dostop do same platforme je nadzorovan in pravice dostopa so določene za vsakega uporabnika in skupino uporabnikov, odvisno od nalog, ki jih opravljajo v določenem procesu. Po prijavi v platformo lahko uporabnik sodeluje v procesih in dostopa do podatkov ter jih uporabi, pregleda, uredi in shrani glede na določene pravice.

Vsi podatki, CAD datoteke, 3D modeli, risbe, spremni dokumenti, komponente, datoteke PDF, JPG in dokumenti Microsoft Office ter vse druge vrste datotek so centralno shranjeni v sistemu v bazi podatkov.

Sistem omogoča dostop do projektov in projektnih podatkov vsem uporabnikom in storitvam v podjetju, razen razvojnih in produkcijskih oddelkov, vodstvenega osebja, vodij projektov, javnih naročil in prodajnih storitev, dostopa do podatkov, odprtja v brskalniku ter analiziranja in dodajanja komentarjev in komentarjev.

Sistem ENOVIA PLM omogoča varno skupno delovanje velikega števila uporabnikov projektov in spremlja, nadzira in upravlja življenjski cikel izdelka, od zagona
izdelka do proizvodnje, skozi značilne življenjske faze ali statusa izdelka, kot so New, Frozen, Released.

Ker vsak izdelek prehaja skozi vrsto večjih in manjših sprememb, sistem spremlja in shranjuje različne različice. Odprtje CAD modela v PLM sistemu pomeni, da operacija Check-Out prikliče posamezne datoteke, povezane z izdelkom, iz baze podatkov in jih postavi v stanje, ko jih je mogoče urejati ali spreminjati, in nato pridobiti operacijo Check-In v sistemu in shraniti podatke kot višjo različico.

Dostop do modelov je nadzorovan, da se zagotovi, da medtem ko je eden od uporabnikov odprt v stanju Check-out, jih lahko drugi uporabnik odpre le v formatu Read-Only.

Skupaj s temi osnovnimi funkcionalnostmi, ki so že prisotne v samem jedru platforme, ENOVIA 3DEXPERIENCE ponuja dodatne aplikacije, ki naredijo to platformo celovito poslovno rešitev.

  • ENOVIA BOM Bill Of Material Management omogoča upravljanje s komponentami izdelka, od inženiringa komponent EBOM do izdelave sestavnih delov MBOM in jih povezuje preko 3DEXPERIENCE s poslovnimi sistemi ERP.
  • ENOVIA Project Management omogočajo enostavno načrtovanje in upravljanje, izvajanje in spremljanje vseh projektov v podjetju, sprejemanje pravih odločitev, optimiranje virov in izboljšanje komunikacije in sodelovanja v podjetju.
  • ENOVIA Change Management zagotavlja orodja za upravljanje procesa izvajanja sprememb, od nastanka potrebe po uvedbi sprememb, preko realizacije in spremljanja sprememb, dokler se ne zabeleži celoten proces.
  • ENOVIA Configuration Management upravlja različne konfiguracije izdelka, omogoča ustvarjanje in delo z različnimi različicami izdelkov ter analizira in ocenjuje različne možnosti.
  • ENOVIA Program Management omogočajo definiranje in upravljanje kompleksnih portfeljev ter nadzor nad projekti, ki so potrebni za njihov razvoj in popolno dokumentacijo v zvezi s temi procesi.
  • Model Based Engineering je strategija, ki temelji na tehnologiji POWER’BY 3DEXPERIENCE ki zagotavlja edinstvene centralizirane zmožnosti upravljanja procesov, ne glede na uporabo CAD orodij.
  • ENOVIA Quality Management oomogoča vodenje kakovosti v celotnem podjetju in tako prispeva k zmanjšanju stroškov in povečanju zadovoljstva strank.
  • ENOVIA SmarTeam je rešitev za upravljanje PDM za CATIA, SOLIDWORKS CAD in vse druge podatke, ki so zelo enostavni za uporabo in uporabo.